Informationsbrev augusti

BRF Valsjöterrassen - Informationsbrev - augusti                                                                  2022

Informationsbrev augusti månad

Hej medlemmar i Brf Valsjöterrassen! Här kommer månadens informationsbrev.

Markentreprenad, Rådmansö Mark

Dräneringsarbetet bakom husen, 4:orna, är nu klart dock återstår mindre markarbete såsom att plantera om vissa buskar och träd som dött på framsidan. 

Den 1/9 kommer NCC för att asfaltera vår väg på nytt. Viktigt att tänka på att man inte kan köra på den nylagda asfalten under dagen.  

Fortsatt felsökning pågår kring det låga vattentrycket i en del hus, detta kommer att undersökas av Rådmansö och Kodumaja.

Lekande barn på gatan

Då vår väg har blivit en naturlig förlängning av våra uteplatser så vill vi gärna både påminna och uppmärksamma att all lek på vår gemensamma väg bör ske under vuxen uppsikt. Det är därmed även viktigt att ta hänsyn till varandras egendom och trädgårdar. Det har tyvärr vid flertalettillfällen hänt att barn springer på andras trädgårdar eller sparkar bollar som landar på andras bilar. Något som naturligtvis inte är acceptabelt, även om vi alla har förståelse för enstaka olyckshändelser. 

 

Regler kring byggnation

ALLA bostadsrättsinnehavare måste komma in med ansökan för att kunna genomföra ombyggnationer. Styrelsen måste godkänna underlaget innan tillstånd delges. Blankett för detta finns på hemsidan. 

 

Ekonomi

Med bakgrund till det vi nämnde i förra informationsbrevet så har styrelsen nu tagit beslut att kommer vi att höja månadsavgifterna med 10%, detta kommer att ske från och med oktober månad. 

 

Styrelsens ambition är att införa en rad besparingsåtgärder redan till hösten. Några prioriterade områden är följande:

 

➔ Omförhandla ett av föreningens lån.

➔ Gemensam el, föreningen står för ett gemensamt el-abonnemang.

➔ Enskilda vattenmätare till varje hushåll. Vi förbrukar olika mängd vatten och för att få den enskilde bostadsrättsinnehavaren att spara på vatten samt även ekonomin så kommer varje hushåll att få stå för sin egen vattenkonsumtion. 

➔ Minska antalet sopkärl/intervaller, (vi kan se att det fortfarande är många som slänger allt i våra kärl, det vill säga ingen källsortering sker. Mer information kring detta kommer att skickas ut.)

 

Förhoppningen är att dessa åtgärder bidrar till att avgiften inte behöver höjas i lika stor omfattning under kommande år. 

 

Ny hemsida och bostadsrätterna 

Föreningen har nu en ny hemsida som är igång och från och med nu kommer all information att läggas ut på hemsidan. Så spara den adressen nedan. Viktigt att gå in där för att inte missa viktig information. Styrelsen har även en ny mailadress som vi kommer att använda oss av, så den gamla mailadressen har utgått.

 

Hemsida: BRFVALSJOTERRASSEN.SE 

Ny mailadress: styrelsen@brfvalsjoterrassen.se  

 

Styrelsen vill även påminna om föreningens medlemskap i bostadsrätterna. Som medlem får alla medlemmar bland annat tillgång till ett basutbud av support samt tillgång till färdiga mallar för diverse underlag för bostadsrättsinnehavare. Som medlem får vi även boende tidningen Din bostadsrätt fyra gånger om året. 

 

Läs gärna mer om bostadsrätterna på deras hemsida: https://www.bostadsratterna.se/

 

Föreningsdag i augusti 

Tyvärr har vi behövt prioritera bokslut, stadgeändringar och besiktningar samt garantiåtgärder och har därmed tagit beslut om att skjuta fram föreningens gemensamma dag. Däremot tittar vi på olika alternativ våra sopkärl.

 

Extrastämma i september

14 september kl 18.30-21.00 kommer förningen att ha vår extra stämma. Den primära anledningen är att vi behöver ändra våra stadgar, av flera skäl. Bland annat stämmer inte avgiften som tas ut vid upplåtelse och pantsättning, vilket innebär att föreningen får stå för mellanskillnaden. 

 

På extrastämman kommer vi att ta upp följande punkter:

➔ Ändring av stadgar

➔ Tillval av nya ledamöter 

➔ Arvoden retroaktivt 

 

Årsmöte i oktober

Föreningens årsstämma kommer att hållas i oktober och även då kommer vi att behöva besluta om stadgar och gemensam el. 

 

Inför extra stämman och årsstämman så vill styrelsen gärna se att fler engagerade medlemmar hör av sig till valberedningen för visat intresse för styrelsearbetet i vår förening. Vi behöver verkligen fler som kan tänka sig att driva styrelsearbetet då fler styrelsemedlemmar kommer att avgå. En ny förening kräver extra mycket arbetstid och vi som har arbetet hittills har ägnat mellan 3-4h varje vecka sedan vi tog över från MA-living men detta kommer förhoppningsvis bli mindre fett årskiftet. 

 

Mail gärna er intresseanmälan till styrelsens mail:styrelsen@brfvalsjoterrassen.se  så kommer valberedningen att höra av sig till er. 

 

Glöm inte att kika in på föreningens nya hemsida!

 

Vänliga hälsningar

Styrelsen för Brf Valsjöterrassen